OPEN INNOVATION

Per a millorar l’eficiència, la integració local, la sostenibilitat i el cost de l’energia generada, Parc Tramuntana obre una línia de Reptes d’Innovació i Participació, on s’hi conviden tot tipus d’empreses i institucions.

Parc Tramuntana analitzarà les idees que rebi i es posarà en contacte amb aquelles empreses i institucions que presentin propostes de major valor afegit.

Es convida tot tipus d’empreses i institucions a presentar solucions innovadores al voltant de les següents àrees d’interès:

  • Sostenibilitat: Solucions per protegir i fomentar els ecosistemes marins, captar CO2 i reduir la petjada mediambiental d’aquesta construcció.
  • Monitorització dels ecosistemes de la zona.
  • Materials i tractaments contra la corrosió marina.
  • Operació remota: Tecnologies com l’IoT (Internet of Things), bessó digital, sensorització, la robòtica o la IA (Inteligència Artificial), per a millorar la detecció d’errors i el manteniment predictiu i disminuir la necessitat d’accés físic i proporcional una major flexibilitat en la fase d’O&M (Operació i Manteniment).
  • Campanyes de promoció del turisme a l’Empordà on es ressalti el valor de ser una zona on l’energia que s’hi consumeix és d’origen marí 100 % renovable.
  • Propostes que aportin valor a la resta dels sectors involucrats en el projecte: L’energia eòlica flotant en alta mar pot servir de base per produir beneficis addicionals en altres sectors (pesca, aqüicultura, activitats nàutiques, turisme…).

Animem totes les empeses i institucions a proposar les seves idees en un esquema d’innovació dins el projecte Parc Tramuntana.

Es sol·licita les empreses i institucions que vulguin rebre més informació sobre Reptes d’Innovació i Participació en el projecte Parc Tramuntana a registrar-se fent clic al següent enllaç