ACTUALITAT

PLENITUDE S’UNEIX A L’ALIANÇA BLUEFLOAT ENERGY – SENER RENEWABLE INVESTMENTS, PROMOTORS DE PARC TRAMUNTANA, PER AL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES D’EÒLICA MARINA

22 de gener del 2024

Plenitude ha arribat a un acord amb BlueFloat Energy i Sener Renewable Investments, promotors de Parc Tramuntana, per a unir-se a la seva aliança estratègica per a avançar en el desenvolupament de projectes d’eòlica marina a Catalunya i a la resta de l’estat. La companyia italiana integra la producció d’energia 100% d’origen renovable, la venda d’energia i serveis energètics, i una extensa xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Aporta a l’aliança la seva presència en el mercat espanyol, la seva contrastada trajectòria en el sector eòlic marí europeu i les seves capacitats tècniques en el desenvolupament i execució de projectes complexos i de gran envergadura.

BlueFloat Energy, Sener Renewable Investments i Plenitude comparteixen el ferm compromís de promoure una indústria eòlica marina sostenible a Catalunya i a la resta de l’estat, centrada en les comunitats locals i en els beneficis socials, mediambientals i econòmics. Un enfocament únic de desenvolupament de projectes que situa el territori al centre. Amb Plenitude, Parc Tramuntana reforça el seu compromís amb l’Empordà i la transició energètica a Catalunya.

BLUEFLOAT I SENER DEMANEN AL GOVERN CRITERIS SOCIALS PER A L’EÒLICA MARINA

30 de novembre del 2023

BlueFloat Energy i Sener, promotors de Parc Tramuntana, proposen al Ministeri per a la Transició Ecològica que els criteris que regiran els concursos d’eòlica marina incloguin, com a mínim, un 30% de valoració social. En una trobada amb el diari econòmic de referència ‘El Economista’, l’equip promotor explica que, per tal que l’eòlica marina sigui sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental, és fonamental que els concursos prioritzin aquells projectes amb major acceptació social i, a la vegada, que puguin executar-se en el menor termini possible. La proposta de BlueFloat i Sener es basa en concursos recents a Europa i Amèrica, i inclou quatre grans criteris socioeconòmics: maduresa de la proposta, transparència i concertació territorial, democratització de l’energia, i contribució a la R+D+I.

XERRADA AMB ALUMNES DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA NARCÍS MONTURIOL DE ROSES

13 de novembre del 2023

Parc Tramuntana segueix apropant l’eòlica marina flotant al territori i a tots els col·lectius, incloent les generacions més joves. En aquesta ocasió, l’equip promotor va oferir una xerrada a l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Narcís Monturiol de Roses, que aquest curs està aprofundint en el coneixement dels parcs eòlics i el seu rol en la transició energètica. Els alumnes van mostrar un gran interès en el desenvolupament de l’eòlica marina flotant a l’Empordà, el seu paper estratègic per a la descarbonització de les comarques gironines i Catalunya, i pel cas concret del projecte Parc Tramuntana. Prova d’aquest interès són les nombroses preguntes i reflexions de l’alumnat al llarg de tota la sessió, reflex de la consciència i el compromís de les generacions més joves amb la lluita contra el canvi climàtic.

L’EÒLICA MARINA A CATALUNYA: UNA QÜESTIÓ PENDENT

16 d’octubre del 2023

El món científic segueix advertint-nos dels pitjors pronòstics del canvi climàtic, mentre a casa nostra seguim immersos en un escenari postelectoral incert, a l’espera de formació de govern i encara sense el marc regulador per al desenvolupament de l’eòlica marina. Com reivindica Sergi Ametller, director d’eòlica marina de Sener i directiu de Parc Tramuntana, l’eòlica marina hauria de ser una prioritat en l’agenda de negociació i pactes d’investidura. I no només això: és fonamental que el marc regulador situï el territori al centre d’una transició energètica que no serà realment sostenible si es fa d’esquena a la ciutadania i als territoris que, com l’Empordà, acolliran aquestes infraestructures.

PARC TRAMUNTANA, A ESADE: “L’EÒLICA MARINA HA DE POSAR EL TERRITORI AL CENTRE”

18 de setembre del 2023

Parc Tramuntana va participar a l’acte “Les infraestructures eòliques i fotovoltaiques per a la transició energètica: oportunitats i impactes”, organitzat per ESADE a Barcelona. Marta Morera, directora de l’ICAEN, va donar pas al debat entre Jofre Carnicer (CREAF, UB, IPCC), Santi Martínez (Km0 Energy) i Sergi Ametller (Parc Tramuntana). Els ponents van afirmar que l’autoconsum és “imprescindible però insuficient” per a la transició energètica, i que “el 65% de l’energia que necessitarà Catalunya per ser lliure d’emissions haurà de provenir de projectes eòlics, fotovoltaics, etc.”. Sobre l’eòlica marina, Sergi Ametller va destacar que “només el 0,5% de les aigües espanyoles són aptes per l’eòlica marina segons el Ministeri, i una d’aquestes zones és el Golf de Roses”. Una decisió que ha seguit “els procediments més estrictes a nivell ambiental, energètic o de compatibilitat d’usos”. Ametller també va incidir que el període actual, en què s’han de definir els criteris dels concursos públics, és “clau” pel territori: “Cal que els concursos fomentin el diàleg i el consens, la participació local, la transparència i el retorn al territori. Ara és el moment perquè l’Empordà faci les seves demandes”.

EL MODEL DE PARC TRAMUNTANA, A LES JORNADES SOBRE EÒLICA MARINA DE CCOO

7 de juny del 2023

El model de llicència social de Parc Tramuntana va ser un dels protagonistes de les “Jornades sobre Energia Eòlica Marina Flotant a Espanya”, organitzades per Comissions Obreres (CCOO) al Ministeri per a la Transició Ecològica. Carlos Martin, CEO de BlueFloat Energy, va intervenir com a representant dels promotors de projectes d’eòlica marina flotant per exposar el model diferencial de Parc Tramuntana, basat en el diàleg, el consens, el retorn i la participació territorial, i constatar la clara aposta de CCOO per l’eòlica marina flotant. Les jornades, inaugurades per la Vicepresidenta i Ministra Teresa Ribera, també van comptar amb les intervencions d’Unai Sordo, Secretari General de CCOO; Juan Ramón Ayuso, Cap del Departament d’Eòlica i Energies del Mar de l’IDAE; o Sara Pizzinato, de Greenpeace.

INSTAL·LADA UNA INNOVADORA BOIA DE MESURAMENT PER VALIDAR CONDICIONS OCEÀNIQUES I AMBIENTALS AL GOLF DE ROSES

05 de maig del 2023

Parc Tramuntana ha instal·lat al Golf de Roses una innovadora boia de mesurament LiDAR (Light Detection and Ranging) per continuar analitzant la zona amb el màxim rigor i demostrar la viabilitat de l’eòlica marina i la seva compatibilitat amb l’entorn, la biodiversitat i els ecosistemes. Per una banda, el prototip permetrà obtenir dades de vent, onatge i corrents pel disseny dels aerogeneradors i les seves plataformes flotants. Per l’altra, el seu sistema de sensors acústics d’alta precisió permetran caracteritzar la presència i comportament d’aus, cetacis i ratpenats, així com paràmetres meteorològics i oceanogràfics, per complementar les campanyes dels Estudis d’Impacte Ambiental. Aquesta boia multipropòsit FLS200, que representa una innovació destacada al sector de l’eòlica marina, ha estat construïda i dissenyada íntegrament a Catalunya per l’empresa catalana especialitzada EOLOS Floating Lidar Solutions, mentre que l’operativa d’assemblatge s’ha realitat al Port de Palamós. D’aquesta manera, Parc Tramuntana reforça el seu compromís amb la R+D+i i la indústria a Catalunya i l’Empordà.

EL CAS DE PARC TRAMUNTANA ARRIBA AL CONGRÉS EÒLIC DE REFERÈNCIA A EUROPA

27 d’abril del 2023

El model de desenvolupament de l’eòlica marina de Parc Tramuntana, basat en el diàleg, el consens, la participació i el retorn territorial, va ser exposat al congrés WindEurope, l’esdeveniment de referència a nivell europeu del sector eòlic. Més de 15.800 persones i més de 500 expositors van participar a l’edició d’enguany, organitzada a Copenhaguen (Dinamarca) del 25 al 27 d’abril, on Carlos Martin, CEO de BlueFloat Energy, va explicar el model de llicència social de Parc Tramuntana; un exemple des del Mediterrani de com els grans projectes de renovables poden impulsar-se amb el territori al centre.

PARC TRAMUNTANA APROPA EL PROJECTE A LA CIUTADANIA A LA FIRA DE LA TERRA DE GIRONA

23 d’abril del 2023

Per segon any consecutiu, l’equip de Parc Tramuntana va participar a la Fira pel Dia de la Terra, organitzada el cap de setmana del 22 i 23 d’abril a La Devesa de Girona. Al llarg dels dos dies, l’equip promotor va atendre els visitants per explicar-los els darrers avenços del projecte i resoldre els seus dubtes i inquietuds sobre el desenvolupament de l’eòlica marina flotant al Golf de Roses. Centenars de persones van apropar-se a la carpa de Parc Tramuntana per conèixer més detalls del projecte i traslladar les seves propostes de millora per integrar i adaptar el parc a les demandes de l’Empordà i les comarques gironines.

BLUEFLOAT I SENER DEMANEN AL GOVERN CENTRAL INCORPORAR CRITERIS SOCIOECÒNOMICS ALS CONCURSOS D’EÒLICA MARINA

18 d’abril del 2023

Les dues empreses impulsores de Parc Tramuntana han reivindicat, en una trobada amb mitjans de comunicació a Madrid, la necessitat que el Govern central defineixi aquest any el marc legal de l’eòlica marina i que incorpori criteris socioeconòmics als futurs concursos públics. Carlos Martín, CEO de BlueFloat Energy, i Miguel Domingo, director general de Sener Renewable Investments, han defensat el canvi de paradigma que suposaria per a l’impuls de les renovables tenir en compte aspectes que vagin molt més enllà del preu de l’energia – i que aquests computin un 30% als concursos. L’equip promotor ha exposat la seva proposta de criteris socioeconòmics, dividits en quatre grans blocs: concertació amb el territori, transparència i accés públic a la informació; caracterització i maduresa de la proposta; democratització de l’energia i participació del territori a la inversió; i contribució a la recerca i al desenvolupament tecnològic.

XERRADA SOBRE L’EÒLICA MARINA FLOTANT A L’INSTITUT MARTÍ L’HUMÀ DE MONTBLANC

31 de març del 2023

Parc Tramuntana segueix explicant el paper estratègic de l’eòlica marina per a la transició energètica a Catalunya i el seu model particular de diàleg social i concertació territorial. I ho fa arreu del país i de forma transversal, incloent els col·lectius més joves, com és el cas de l’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior d’Energies Renovables i de Manteniment Electromagnètic de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc (Conca de Barberà, Tarragona). L’alumnat va mostrar un gran interès en el projecte i va poder conèixer de primer mà els beneficis de l’eòlica marina flotant i la necessitat d’integrar i consensuar aquesta mena de projectes amb el territori.

“CATALUNYA TÉ L’OPORTUNITAT D’IMPULSAR L’EÒLICA MARINA AMB EL TERRITORI EN EL CENTRE”

28 de febrer del 2023

L’aprovació dels POEM representa un punt d’inflexió pel desenvolupament de l’eòlica marina a Catalunya i un punt de partida perquè els promotors segueixin escrupolosament la legislació vigent i demostrin la compatibilitat dels seus projectes amb el medi natural i els ecosistemes mitjançant l’Estudi d’Impacte Ambiental. Amb la confirmació de la zona LEBA 2 (Golf de Roses) com a zona d’alt potencial per al desenvolupament de l’eòlica marina, Parc Tramuntana considera que l’Empordà té una oportunitat única per fer escoltar la seva veu i reivindicar que els concursos posin el territori al centre.

“QUAN EXPLIQUEM EL PROJECTE, MOLTES OPINIONS CANVIEN”

4 de febrer del 2023

Raquel Juan, enginyera de Parc Tramuntana, va exposar les línies mestres del projecte, així com els beneficis de l’eòlica marina flotant per l’Empordà i de cara els objectius de transició energètica a Catalunya, al programa ‘Energia’ de Canal 4. La compatibilitat mediambiental, paisatgística i d’usos va ser un dels principals temes tractats al llarg de l’entrevista, així com el model diferencial de Parc Tramuntana, basat en la transparència, el diàleg i consens territorial, el retorn del projecte i la participació ciutadana directa. L’entrevista sencera està disponible al següent enllaç.

“ELS CRITERIS DELS CONCURSOS SÓN UNA OPORTUNTAT ÚNICA PERQUÈ EL TERRITORI ES FACI ESCOLTAR, I EL MOMENT ÉS ARA”

24 de gener del 2023

Sergi Ametller, de Parc Tramuntana, va ser un dels ponents del debat “Transició i sobirania energètica a Catalunya”, organitzat per la Fundació Nord a Girona. Moderat pel periodista i consultor ambiental Santiago Vilanova, la taula també va comptar amb les intervencions de Marta Morera, directora de l’ICAEN; Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio; i Pep Puig, vicepresident d’EUROSOLAR. Des de Parc Tramuntana, Sergi Ametller va reivindicar la necessitat de situar l’Empordà al centre del projecte i va posar èmfasi en la importància dels criteris dels concursos públics d’eòlica marina, “una oportunitat única perquè el territori es faci escoltar, amb els seus requisits i compensacions”. Ametller va remarcar que “el moment és ara”, tot assenyalant que “el canvi climàtic no espera” i que “ens cal tot i tothom per fer front a aquest gran repte conjunt”.

“EL 2023 ÉS UN ANY CLAU PER L’EÒLICA MARINA I EL TERRITORI HA DE SER EL PRIMER BENEFICIAT”

18 de gener del 2023

Raquel Juan, enginyera de Parc Tramuntana, va participar com a ponent a la jornada “L’eòlica marina flotant” organitzada pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Segons va explicar l’enginyera, “amb l’aprovació dels POEM es definirà el marc normatiu de l’eòlica marina, i això és una gran oportunitat per a l’empoderament del territori. Cal que el marc normatiu inclogui criteris socioeconòmics i ambientals que situïn el territori al centre de la transició energètica”. A nivell de beneficis del projecte, Raquel Juan va apuntar que Parc Tramuntana representa una gran oportunitat per generar llocs de treball qualitatius a l’Empordà, impulsar la R+D+I, i per les universitats i centres de recerca, les enginyeries i el teixit industrial català.

PARC TRAMUNTANA, A L’ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA NOVA CÀTEDRA UB D’ECONOMIA BLAVA SOSTENIBLE

17 de gener del 2023

Parc Tramuntana va ser un dels projectes convidats a l’acte de presentació de la nova Càtedra d’Economia Blava Sostenible, impulsada per la Universitat de Barcelona (UB) i la consultora ambiental Tecnoambiente. L’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB va acollir la jornada inaugural, on Sergi Ametller, de Parc Tramuntana, va exposar els reptes del desplegament de l’eòlica marina flotant a Catalunya. La nova càtedra té com a objecte fomentar la docència i la recerca per a l’ús sostenible de l’espai marí i costaner i els seus recursos naturals, partint dels principis de justícia social, economia blava i equitat oceànica.

“ELS CRITERIS DELS CONCURSOS D’EÒLICA MARINA HAURIEN DE POSAR EL TERRITORI AL CENTRE”

19 de desembre del 2022

Parc Tramuntana va exposar el seu projecte d’eòlica marina i el seu model de renovables al Congrés Internacional “Sostenibilitat al mar: una visió des de la Barcelona Mediterrània”, organitzat per la Universitat de Barcelona. Acompanyat per la directora de l’ICAEN, Marta Morera, el catedràtic de geociències marines Miquel Canals i el professor d’oceanografia física Jordi Solé, l’enginyer Sergi Ametller va reivindicar “la necessitat que els criteris dels concursos públics d’eòlica marina posin el territori al centre”.  Segons Ametller, els projectes d’eòlica marina a Catalunya s’haurien de desenvolupar sobre 3 eixos principals: transparència total i cerca del màxim consens; participació ciutadana (amb iniciatives com el crowdfunding); i recolzar l’Empordà i la Generalitat de cara els concursos del Ministeri per a la Transició Ecològica.

LA LEGISLACIÓ DE L’EÒLICA MARINA: UNA OPORTUNITAT PER POSAR EL TERRITORI AL CENTRE

22 de novembre del 2022

Carlos Martin, CEO de BlueFloat Energy, una de les dues empreses impulsores de Parc Tramuntana, va exposar al I Congrés Eòlic Marí de l’Associació Empresarial Eòlica (AEE) el model diferencial de Parc Tramuntana, basat en el diàleg transversal i la transparència, el consens territorial, la participació ciutadana i el retorn a les comunitats locals. En el marc del congrés de referència del sector, i en vista de l’aprovació dels POEM i el marc legal per al desplegament de l’eòlica marina, Carlos Martin va reivindicar la necessitat que “la legislació de l’eòlica marina a Espanya posi el territori al centre”. Segons Martin, la legislació de l’eòlica marina té l’oportunitat de fomentar un nou model de desenvolupament de renovables “que garanteixi un equilibri entre viabilitat tècnica, acceptació ciutadana, compatibilitat d’usos i retorn positiu al territori”.

“LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA HA DE SER JUSTA: CAL QUE L’EMPORDÀ SE’N BENEFICII”

21 de novembre del 2022

Parc Tramuntana va participar a les Jornades Internacionals ‘Energies Renovables i Sobirania’, organitzades a Girona el 21 i 22 de novembre per debatre sobre el model d’eòlica marina que necessita Catalunya. Sergi Ametller, de Parc Tramuntana, va reivindicar la necessitat que els concursos públics d’eòlica marina superin els criteris purament econòmics, tenint molt en compte la veu del territori, el retorn dels projectes a les seves zones d’implementació, i la participació directa de la ciutadania. Segons Ametller, “Catalunya necessita eòlica marina i volem impulsar-la amb cura i rigor. No podem quedar-nos enrere: tenim l’oportunitat de fer la transició energètica de forma justa i, en el cas de l’eòlica marina, garantint que l’Empordà se’n beneficiï”.

ESTUDIANTS DE BATXILLERAT HI DIUEN LA SEVA: PONÈNCIA I DEBAT A L’INSTITUT DE LLANÇÀ

15 de novembre del 2022

Parc Tramuntana va oferir una xerrada i va compartir impressions amb estudiants de batxillerat de l’Institut de Llançà, que estan treballant el desenvolupament de l’eòlica marina a la Badia de Roses. Amb un alt grau de consciència climàtica i interès en la temàtica, l’alumnat va traslladar els seus dubtes, suggeriments i propostes a l’equip impulsor de Parc Tramuntana, que segueix explicant el projecte i escoltant el territori de forma transversal per definir una proposta de la mà de l’Empordà i amb retorn i participació de l’Empordà.

EL MODEL DE PARC TRAMUNTANA, A LA CIMERA DE REFERÈNCIA SOBRE ECONOMIES OCEÀNIQUES SOSTENIBLES

17 d’octubre del 2022

Carlos Martin, CEO de BlueFloat Energy, va ser un dels convidats a la Sustainable Ocean Summit, l’esdeveniment empresarial de referència mundial sobre economies oceàniques sostenibles, organitzat per World Ocean Council al WTC de Barcelona. Després de l’obertura de Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de la ciutat, Carlos Martin va compartir escenari amb empreses i entitats de referència internacional, on va exposar el model de Parc Tramuntana, basat en la transparència, el diàleg, el consens i el retorn al territori. Martin va posar en valor aquells projectes enfocats a millorar la vida de la ciutadania i les comunitats locals. Alhora, va afirmar que els estudis ambientals realitzats fins ara al Golf de Roses permeten avançar una baixa incidència de Parc Tramuntana sobre la biodiversitat marina de l’Empordà i, per tant, la seva compatibilitat mediambiental.

“PARC TRAMUNTANA, SÍ!”. EL PROJECTE ARRIBA AL DEBAT DE POLÍTICA GENERAL DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

27 de setembre del 2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’oposició, Salvador Illa, van traslladar davant el ple del Parlament de Catalunya la seva visió sobre Parc Tramuntana i el seu model de renovables durant el debat de política general. Salvador Illa (PSC) va dirigir-se al president de la Generalitat per expressar el seu posicionament: “Jo dono suport a Parc Tramuntana, perquè és la meitat de l’energia de la província de Girona. Parc Tramuntana, sí!”. Al seu torn de paraula, Pere Aragonès (ERC) va respondre: “Sobre Parc Tramuntana he estat clar: és un projecte interessant, que està fent l’esforç de minimitzar els seus impactes i està treballant amb el territori”. El president va voler aclarir que “la seva tramitació depèn del Ministeri” i que “des de la Generalitat estem disposats a col·laborar-hi”.

PARC TRAMUNTANA A LA COMISSIÓ EUROPEA: UN MODEL DE RENOVABLES BASAT EN EL DIÀLEG I EL CONSENS AMB EL TERRITORI

27 de setembre del 2022

BlueFloat Energy i SENER, empreses impulsores de Parc Tramuntana, van ser les úniques representants de l’eòlica marina espanyola convidades per la Comissió Europea a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible de Brussel·les. Carlos Martin, CEO de BlueFloat Energy, va exposar el model de Parc Tramuntana, basat en el diàleg i el consens amb el territori, al llarg de la sessió “Desplegament de les energies renovables: duplicar la velocitat”. Martin va compartir escenari amb autoritats nacionals i comunitàries, ONGs i promotors en l’esdeveniment de referència sobre energia sostenible, on es va debatre sobre com accelerar la transició verda, garantir la independència energètica de la Unió Europea i superar els obstacles actuals que alenteixen la implementació de les renovables al continent.

PARC TRAMUNTANA EXPLICA EL PROJECTE A LES III JORNADES ECOSOCIALISTES DE L’ESCALA

24 de setembre del 2022

Seguint el seu compromís amb el diàleg i la transparència, Parc Tramuntana va participar a les III Jornades Ecosocialistes a Comarques Gironines, organitzades per Esquerra Verda a l’Ajuntament de L’Escala. Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip impulsor del Parc Tramuntana, va explicar el projecte en el sí del debat “Les energies renovables i el territori”, que també va comptar amb les intervencions d’Antonio Turiel (CSIC), Pere Roura (UdG), Jordi Parès (CMES), Albert Pons (regidor de L’Escala) i Rasmus Nordqvist (Partit Verd Europeu). El debat està disponible al següent enllaç:

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA A LA JORNADA INFORMATIVA DE ROSES

16 de setembre del 2022

Centenars de persones van participar a la jornada informativa oberta que Parc Tramuntana va organitzar a Roses el divendres 16 de setembre. Entre les 10h i les 20h, molts ciutadans i ciutadanes van passar per la SUF per demanar informació, conèixer de primera mà el projecte, i compartir dubtes i impressions amb l’equip promotor. Un bon nombre d’assistents també van aplegar-se a les dues conferències de Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip impulsor, traslladant totes les seves preguntes i inquietuds sobre l’eòlica marina i la transició energètica. La jornada de Roses va concloure amb èxit i serà el primer d’una sèrie d’actes que Parc Tramuntana planteja properament al territori.

JORNADA INFORMATIVA A ROSES: divendres 16 DE SETEMBRE, DE 10H A 20H, A LA SUF

12 de setembre del 2022

Parc Tramuntana organitza el divendres 16 de setembre, entre les 10h i les 20h, una jornada informativa oberta tota la ciutadania a la Societat Unió Fraternal (“la SUF”) de Roses. L’equip promotor del parc aportarà material informatiu, audiovisual i didàctic, atendrà personalment i de forma continuada els visitants, i oferirà dues conferències, programades per les 12h i les 18h. Aquesta serà la primera d’una sèrie de jornades que Parc Tramuntana planteja els propers mesos al territori, amb l’objectiu de continuar explicant de primera mà el projecte, resoldre dubtes, i seguir escoltant la ciutadania per definir un projecte integrat, consensuat i amb retorn a l’Empordà.

Bluefloat Energy i SENER, convidats per la Comissió Europea a la European Sustainable Energy Week per a explicar el cas de Parc Tramuntana

25 d’agost del 2022

La Comissió Europea ha convidat el consorci format per BlueFloat Energy i SENER a la European Sustainable Energy Week, per a explicar el projecte de Parc Tramuntana com a model de bones pràctiques i detallar el pla d’apropament realitzat amb el territori des de l’any passat, amb més de 200 reunions amb diferents agents de la zona. Es tracta d’una de les majors trobades internacionals del sector de l’energia, que se celebrarà del 26 al 29 de setembre a Brussel·les, i que reuneix representants del sector privat de les energies renovables, així com autoritats nacionals, ONG’s i institucions de diferents països.

PRESENTATS ELS PRIMERS AVENÇOS DE L’ESTUDI DE COMPATIBILITAT AMBIENTAL

8 de juliol del 2022

El biòleg marí Joan Ramon Vidal i l’enginyer Sergi Ametller van presentar públicament a Roses l’informe científic realitzat per la consultora ambiental Tecnoambiente, la Universitat de Cantàbria i Sener, i que pronostica la compatibilitat ambiental del projecte Parc Tramuntana. Després d’un any de seguiment exhaustiu a la zona d’implantació del parc, l’informe avança que el projecte tindria una baixa incidència sobre la biodiversitat marina de l’Empordà i, per tant, la seva compatibilitat amb la conservació dels ecosistemes de la zona. L’informe ha estat revisat i publicat per la revista científica Journal of Marine Science and Engineering i pot consultar-se al següent enllaç.

PARC TRAMUNTANA SERIA COMPATIBLE AMB LA CONSERVACIÓ DELS ECOSISTEMES MARINS DEL GOLF DE ROSES

1 de juliol del 2022

Així ho detalla la revista científica Journal of Marine Science and Engineering després de revisar i publicar l’informe realitzat per la consultora ambiental Tecnoambiente, l’Institut d’Hidràulica Ambiental de la Universitat de Cantàbria i l’equip de tècnics de SENER. El document, un primer avançament dels estudis d’impacte ambiental desenvolupats el darrer any a la zona d’implantació del parc, pronostica una baixa incidència del projecte sobre la biodiversitat marina i, per tant, la seva compatibilitat amb la conservació dels ecosistemes de l’Empordà.

PARC TRAMUNTANA PRESENTA EL SEU PROJECTE DAVANT DELS ALUMNES I INVESTIGADORS DE L’UdG

12 de maig del 2022

Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip de Parc Tramuntana, va presentar el projecte d’eòlica marina flotant davant dels alumnes i de diferents investigadors de la Universitat de Girona a un acte organitzat per la mateixa universitat. Després de presentar el projecte, va donar resposta a totes les qüestions i els dubtes plantejats pels assistents. Finalment, va destacar l’esperit de transparència i diàleg que caracteritza el projecte des del primer moment per a aconseguir el màxim consens i la seva plena integració al territori.

PARC TRAMUNTANA ATÉN LA CIUTADANIA DURANT LA FIRA PEL DIA DE LA TERRA A GIRONA

1 de maig del 2022

Parc Tramuntana ha atès els visitants de la Fira pel Dia de la Terra organitzada al Parc de la Devesa de Girona el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig. Equipats amb una carpa, material informatiu i samarretes pels visitants, els membres de l’equip han estat explicant el projecte i resolent els dubtes de tots els assistents interessats al llarg dels dos dies. D’aquesta manera, el projecte avança en el seu esforç d’apropar la iniciativa a la població, fer pedagogia sobre l’eòlica marina flotant i escoltar les aportacions del territori per poder seguir millorant i adaptant el projecte a les demandes de l’Empordà i les comarques gironines.

PARC TRAMUNTANA, PRESENT AL DEBAT DE CATALUNYA RÀDIO SOBRE L’EÒLICA MARINA

15 d’abril del 2022

Raquel Juan, enginyera i membre de l’equip de Parc Tramuntana, va ser present en un debat radiofònic organitzat pel programa “El Matí de Catalunya Ràdio”, celebrat a la Plaça de l’Ajuntament de Vallmoll, on va compartir espai amb l’alcalde de Batea (Terra Alta), Joaquim Paladella; el gerent de la patronal Eoliccat, Jaume Morrón; el president del GEPEC, Xavi Giménez, i la presidenta de consell comarcal del Baix Camp, Rosa Abelló. En aquest interessant intercanvi d’arguments, Juan va defensar el projecte d’eòlica marina flotant com a aposta per la sobirania energètica a Catalunya i alternativa a la instal·lació de noves línies MAT.

UN CENTENAR DE CIENTÍFICS I EXPERTS SIGNEN A FAVOR DE L’EÒLICA MARINA FLOTANT A CATALUNYA

31 de març del 2022

Un centenar de científics i experts de diversos àmbits han signat un manifest a favor de la implantació de l’energia eòlica marina flotant a Catalunya. En aquest text, els seus signants advoquen per fomentar l’energia eòlica flotant i reclamen que es defineixi un full de ruta consensuat i viable per a desplegar-la, així com un lideratge institucional amb una planificació d’acord amb els barems mediambientals i d’impacte necessaris per a la seva implementació. El text va ser presentat per un grup d’investigadors signants en una jornada organitzada a la Universitat de Girona on van intercanviar impressions sobre la necessitat d’aquesta tecnologia en el mix energètic de Catalunya per tal de poder fer front contra el canvi climàtic.

PARC TRAMUNTANA ES DONA A CONÈIXER AL CLUSTER DE L’ENERGIA EFICIENT DE CATALUNYA

24 de març del 2022

Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip de Parc Tramuntana, va presentar el projecte d’eòlica marina flotant que es s’ubicaria al mar Mediterrani, a uns 24 km mar endins del Golf de Roses, en la taula rodona “Perspectives del sector: solucionadors” dins del marc de la jornada “El futur de l’energia”. Aquest acte va ser organitzat pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, celebrat el 24 de març a Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona).

PARC TRAMUNTANA PRESENTA EL PROJECTE DAVANT ALS ALUMNES DE FP EN RENOVABLES DEL COL·LEGI DE JESUÏTES DEL CLOT

8 de març del 2022

Raquel Juan i Maite Masià, membres de l’equip de Parc Tramuntana, van dur a terme una presentació sobre Parc Tramuntana, el primer projecte eòlic marí de Catalunya, als alumnes de Formació Professional en energies renovables al Col·legi de Jesuïtes del Clot. Allà, entre d’altres qüestions, van detallar que aquest projecte eòlic té la intenció de comptar amb l’última tecnologia de plataformes flotants, estaria situat a 24 km de la costa i que suposaria la generació del equivalent del 45% de l’energia de Girona. D’aquesta manera, l’equip de Parc Tramuntana continua el seu esforç de diàleg i transparència amb a tots els grups interessats.

“EL GOLF DE ROSES ÉS L’ÚNICA UBICACIÓ A TOT CATALUNYA ON ES POT FER UN PARC EÒLIC MARÍ”

10 de febrer del 2022

Raquel Juan, enginyera i membre de l’equip de Parc Tramuntana, va resoldre els dubtes sobre el projecte en una entrevista a l’“Aquí Girona” de la SER Girona, el passat 10 de febrer. En la conversa, va indicar que, de moment, Parc Tramuntana es troba en fase consultes a l’espera de que l’Estat acabi de definir els Plans d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM) per avançar en la definició del projecte, que planteja 35 molins a 24 quilòmetres mar endins del Golf de Roses. A més, també va assegurar que a l’única zona alternativa al litoral català indicada als POEM, el Delta de l’Ebre, no seria viable la implantació d’un parc eòlic marí degut a les condicions del vent i la distància de la costa.

“PARC TRAMUNTANA CERCA LA COMPATIBILITAT AMB ELS ECOSISTEMES I S’UBICA FORA D’ESPAIS NATURALS PROTEGITS”

9 de febrer del 2022

Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip de Parc Tramuntana, va explicar el projecte en un debat televisat al programa “Els Matins” de TV3, on va compartir espai amb el científic Rafael Sardá (CSIC). En aquest cara a cara, Ametller va aprofitar per a explicar que el Golf de Roses és l’única zona viable per a la implantació de l’eòlica marina flotant al litoral català degut a les condicions del vent, la distància de la costa, la compatibilitat amb el medi ambient i el respecte pels diversos usos de l’espai marítim. En aquesta línia, reafirmava la ferma voluntat del projecte per definir la ubicació de la ma dels actors socials de l’Empordà.

LA COMISSIÓ D’ACCIÓ CLIMÀTICA DEL PARLAMENT AVALA PER ÀMPLIA MAJORIA EL PROJECTE DE PARC TRAMUNTANA

19 de gener del 2022

Els diputats i diputades de la Comissió d’Acció Climàtica van rebutjar per majoria absoluta la proposta de resolució presentada per la CUP contra el projecte Parc Tramuntana. Amb 14 vots en contra, 1 abstenció, i només 1 vot favorable, el Parlament de Catalunya va mostrar així el seu suport al projecte. De fet, els membres de la Comissió van reconèixer i aplaudir públicament l’esperit de diàleg, consens i integració de Parc Tramuntana, destacant el seu paper estratègic per a la transició energètica a Catalunya. També va generar un gran interès el projecte de R+D+i amb 3 aerogeneradors i 3 posicions d’investigació plantejat per l’equip promotor, que té per objectiu avalar la viabilitat i fiabilitat de l’eòlica marina flotant, i que potenciarà la recerca i la innovació des de l’Empordà. La votació i les valoracions de cada grup parlamentari poden recuperar-se al vídeo enllaçat de Canal Parlament.

PERSONALITATS I EXPERTS REIVINDIQUEN EN UN VÍDEO EL PAPER CLAU DE L’EÒLICA MARINA A CATALUNYA

21 de desembre del 2021

Especialistes de l’àmbit científic, econòmic energètic i mediambiental exposen la necessitat d’impulsar un mix energètic renovable a Catalunya, que combini l’autoconsum amb els projectes centralitzats, per poder assolir els objectius de transició energètica. Un mix energètic en què l’eòlica marina tindrà un paper fonamental. Així ho expliquen els 7 testimonis que participen al vídeo, que són: Antoni Cañete (president de PIMEC); Xavier Pastor (fundador de Greenpeace Espanya); Joan Herrera (ex diputat d’ICV i ex director de l’IDAE); Alfred Rodríguez Picó (meteoròleg); Joan Ramon Morante (director de l’IREC); Philippe Lenfant (Universitat de Perpinyà); i Mikael Smed (alcalde de Vordingborg, Dinamarca).

PARC TRAMUNTANA EXPOSA ELS BENEFICIS DEL PROJECTE DAVANT LA COMISSIÓ D’ACCIÓ CLIMÀTICA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

10 de desembre del 2021

Parc Tramuntana ha comparegut davant la Comissió d’Acció Climàtica (CAC) del Parlament de Catalunya per explicar les oportunitats que representa el projecte per a la transició energètica a Catalunya, i els beneficis que tindrà per a l’Empordà. Ho ha fet en el marc de la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip Parc Tramuntana, ha estat l’encarregat d’exposar les línies mestres del projecte i donar resposta als dubtes dels diputats i diputades de la CAC. La proposta de Parc Tramuntana ha rebut una valoració molt positiva dels diferents grups parlamentaris.

PARC TRAMUNTANA PARTICIPA AL IV SEMINARI PAISATGES SALVATS – PAISATGES PER SALVAR” ORGANITZAT PER LA UNIVERSITAT DE GIRONA

20 de novembre del 2021

Parc Tramuntana va participar al “debat sobre el parc eòlic marí del golf de Roses”, emmarcat en el “IV Seminari Paisatges Salvats-Paisatges per Salvar”, de la mà de Raquel Juan Hernández, enginyera i membre de l’equip. Aquesta edició del seminari anual organitzat per la Càtedra de Geografia de la Universitat de Girona va celebrar-se sota el títol “Transició energètica: quina, on i com?”, amb l’objectiu d’explorar la relació entre els projectes renovables i el seu entorn paisatgístic des d’una perspectiva teòrica i pràctica. Raquel Juan va explicar que “en el futur proper només els paisatges descarbonitzats aportaran valor. Per això, avui hem de decidir com volem descarbonitzar els nostres paisatges.”

“PARC TRAMUNTANA BUSCA EL CONSENS I LA INTEGRACIÓ DEL TERRITORI, COM MARCA LA POLÍTICA ENERGÈTICA DE LA GENERALITAT”

13 de novembre del 2021

Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip Parc Tramuntana, va explicar el projecte i respondre els dubtes de la ciutadania al debat “El Parc Tramuntana: transició energètica ambientalment sostenible?”, celebrat a l’Ateneu 24 de juny a Girona, on va compartir escenari amb Joan Vila (PIMEC), Jordi Ponjoan (Plataforma) i Rafael Sardá (CSIC). Sergi Ametller va emfatitzar la urgència de la transició energètica davant de l’emergència climàtica, així com l’esperit integrador que ha demostrat i propugnat Parc Tramuntana des de l’inici al territori. Ametller va concloure la seva intervenció amb una petició dirigida a la ciutadania: “Quan marxeu a casa, m’agradaria que els assistents us preguntéssiu: quin model energètic volem a Girona?”.

L’AUTOCONSUM ÉS NECESSARI PERÒ INSUFICIENT PER ASSOLIR ELS OBJECTIUS DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA

27 d’octubre del 2021

Recupera aquí l’entrevista sencera del programa “Aquí, amb Josep Cuní” de SER Catalunya a Sergi Ametller, enginyer i membre de Parc Tramuntana. Ametller ha advertit que “la desinformació genera incertesa al territori” i ha reivindicat la importància d’un debat públic assenyat, rigorós i basat en dades objectives. També ha destacat que “amb plaques solars a les teulades domèstiques i industrials només generarem el 30% de l’energia verda que necessita Catalunya”, i que és fonamental que els projectes de renovables cerquin el consens amb el territori.

EL GOVERN AFIRMA QUE PROJECTES COM PARC TRAMUNTANA SERAN NECESSARIS AL TERRITORI

13 d’octubre del 2021

En el marc de la jornada virtual “La Transició Energètica: reptes i oportunitats per al territori”, organitzada per PIMEC Girona, la directora general d’Energia, Assumpta Farran, i la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, van explicar que la generació en teulades domèstiques i industrials no serà suficient per impulsar la transició energètica, i que caldran projectes com Parc Tramuntana. En aquest sentit, Sergi Ametller va afirmar, en la taula de debat científica-tècnica amb Joan Vila i Alfred Rodríguez Picó, que Catalunya ha d’apostar pel mix energètic com a única solució real per fer front al canvi climàtic i impulsar la transició energètica. Pots visualitzar la jornada sencera al següent enllaç!

ÉS EL MOMENT DE DEBATRE EL MODEL ENERGÈTIC I LA INTEGRACIÓ CONSENSUADA AMB EL TERRITORI

30 de setembre del 2021

Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip Parc Tramuntana, va explicar les línies mestres del projecte i va respondre totes les preguntes, dubtes i suggeriments dels veïns i veïnes de l’Empordà en la 1ª trobada online Parc Tramuntana. Un espai de periodicitat quinzenal, obert a tota la ciutadania, per a debatre i definir plegats un projecte concebut com una oportunitat energètica, econòmica i mediambiental per a l’Empordà i Girona davant el repte del canvi climàtic i la transició energètica a Catalunya. Pots visualitzar la gravació completa de la 1ª trobada online al següent enllaç!

TROBADES ONLINE PARC TRAMUNTANA: INSCRIPCIONS OBERTES

29 de setembre del 2021

Amb l’objectiu de seguir apropant i definint el projecte de la mà del territori i resoldre tots els dubtes que puguin haver sorgit, Parc Tramuntana posa en marxa un cicle de trobades online gratuïtes obert a tota la ciutadania. Un espai concebut com a punt de trobada per a la divulgació, debat i construcció del projecte de la mà dels veïns i veïnes de l’Empordà. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 29 de setembre, a les 19h, i se centrarà en els grans eixos del projecte. Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip Parc Tramuntana, serà l’encarregat d’explicar-los i, posteriorment, respondrà totes les preguntes i propostes dels participants. T’agradaria dir-hi la teva? Fem plegats la transició energètica! T’hi esperem!

EL “SÍ ROTUND” DEL GOVERN CATALÀ AL PARC EÒLIC DE TRAMUNTANA

20 de setembre del 2021

En el marc de l’acte “El parc eòlic marí Tramuntana, a debat”, organitzat per l’Ateneu Barcelonès, la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN, Generalitat de Catalunya), Marta Morera, va expressar: “Com a representants de l’administració ens toca prendre la decisió [sobre Parc Tramuntana], i si l’hagués de prendre ara, amb les dades damunt la taula, seria un sí rotund”. Al costat de Morera també van intervenir Sergi Ametller (Parc Tramuntana), Joan Vila (PIMEC), Rafael Sardà (CSIC) i Jordi Ponjoan (plataforma Stop al Macroparc Eòlic Marí). Podeu recuperar la crònica de VilaWeb i el debat sencer a continuació.

NO HI HA SOLUCIONS MÀGIQUES PER TAPAR EL DÈFICIT ENERGÈTIC A CATALUNYA

06 de setembre del 2021

“El debat no és entre producció descentralitzada o centralitzada, entre generació industrial o autoconsum, sinó en com accelerem totes les solucions urgentment per mitigar un desastre climàtic que ja estem vivint. Totes les solucions són necessàries per assolir els ambiciosos objectius de descarbonització a Catalunya. El mix energètic és el camí a seguir”, opina Sergi Ametller, enginyer i membre de l’equip Parc Tramuntana, a l’article d’opinió publicat al Diari de Girona el 5 de setembre de 2021 que podreu trobar a continuació.

PARC TRAMUNTANA PARTICIPA A LES JORNADES SOBRE RENOVABLES A GIRONA

18 de juny del 2021

Parc Tramuntana ha participat en el debat públic sobre “El Turisme i l’Aposta per les Energies Renovables a Girona”, organitzat per la Taula Gironina de Turisme i la Cambra de Comerç de Girona aquest 17 de juny. Sergi Ametller ha intervingut en la taula de debat amb arguments tècnics a favor de les energies renovables, presentant el projecte i intercanviant punts de vista sobre el model energètic de les comarques gironines. La trobada ha reunit experts de diversos àmbits i ha comptat amb la participació de la nova Directora General d’Energia de la Generalitat, Assumpta Farran. Podreu consultar el detall de les intervencions al vídeo de la jornada, que trobareu al següent enllaç.

PARC TRAMUNTANA PARTICIPA EN LA TAULA DE DEBAT “RENOVABLES I TERRITORI”

07 de juny del 2021

El Parc Tramuntana, representat per Sergi Ametller, ha participat en la taula de debat “Renovables i Territori”, celebrada aquest dissabte 5 de juny a La Bisbal d’Empordà. La trobada, organitzada per la CUP de La Bisbal, ha reunit un panel d’experts de diversos àmbits, amb la finalitat de debatre sobre el futur de les energies renovables a l’Empordà i Catalunya. Es tracta d’un  pas més en el camí dediàleg amb el territori, pel qual Parc Tramuntana ha apostat des del primer moment, amb l’objectiu de desenvolupar un projecte consensuat i adaptat a les necessitats i característiques pròpies de la zona.

EN MARXA LES CAMPANYES DE SEGUIMENT D’AUS MARINES I CETACIS

24 de maig del 2021

Un equip d’ornitòlegs i observadors de cetacis inicien per a Parc Tramuntana les campanyes de seguiment de grups faunístics especialment vulnerables a les activitats humanes al medi marí. L’objectiu és caracteritzar les espècies presents a l’àrea on es projecta el parc, avaluar possibles afeccions sobre la fauna, i definir les mesures necessàries per mitigar potencials impactes. Les campanyes de seguiment d’aus marines i cetacis tindran una durada total d’un any i serviran per seguir definint el projecte i la seva integració mediambiental.

UNA NOVA ARMA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC FLOTARIA

17 de maig del 2021

“L’Agència Internacional de l’Energia […]estima que la industria de l’energia eòlica marina podria proveir onze vegades la demanda energètica mundial si s’aplica la tecnologia flotant. […]Molts analistes defensen que, per a combatre el canvi climàtic, serà indispensable alimentar tota la demanda, des dels cotxes fins a les fabriques, amb energia neta.” Stanley Reed, periodista del New York Times, expert en temes d’energia I sostenibilitat, ens explica com la tecnologia flotant ajudarà a canviar el futur de la producció energètica.

EL CERCLE D’ECONOMIA DEFENSA L’APOSTA PER LES ENERGIES RENOVABLES A CATALUNYA

06 de maig del 2021

En la seva última nota d’opinió, “Transició energètica, reconstrucció econòmica i nova governança”, l’associació cívica catalana destaca la importància del repte del canvi climàtic per al progrés econòmic i la cohesió social. En aquesta línia, llança un avís sobre l’actual bretxa que existeix a Catalunya entre els objectius fixats per la Llei de Canvi Climàtic del 2017 i la seva posició com a última comunitat autònoma en producció d’energies renovables. Per això, exigeix a les autoritats una aposta decidida per projectes sostenibles innovadors amb capacitat transformadora.

PARC TRAMUNTANA FA PÚBLIC UN CALENDARI INDICATIU DE DESENVOLUPAMENT I EXECUCIÓ DEL PROJECTE

23 de d’abril del 2021

D’acord amb les previsions, i mantenint la possibilitat d’ampliar els terminis estimats per tal d’afavorir el diàleg amb el territori, Parc Tramuntana iniciarà la tramitació administrativa del projecte durant el 2021, que s’allargarà, com a mínim, fins al 2023. Durant tot aquest temps, seguirem oberts a les propostes i suggeriments del territori, per tal d’incorporar-los al projecte. D’acord amb aquest mateix calendari indicatiu, un cop conclosa la fase de desenvolupament, la licitació i execució de les obres es perllongarà durant tres anys més, abans de la posada en funcionament l’any 2026.

ÉS VERITAT, LES TURBINES EÒLIQUES SON MONSTRUOSES. PERÒ HE APRÈS A ESTIMAR-LES

16 de d’abril del 2021

No tan sols m’he acostumat al parc eòlic; me l’he acabat mirant amb afecte. Rampion pot ésser certament una presència imponent, però és una presència positiva, un recordatori diari que s’està avançant pel camí del progrés, encara que aquest sigui lent, i que allà fora hi ha persones que busquen solucions […]. Quan miro les turbines, les veig com un element del territori, com una senyal d’esperança”. Us proposem la lectura de l’article d’Alice O’Keefe, columnista de The Guardian, autora y crítica literaria, sobre el parc eòlic marí de Rampion, situat davant la ciutat turística de Brighton, a la costa sud d’Angleterra.

PARC TRAMUNTANA MODIFICA LA SEVA UBICACIÓ INICIAL I S’ALLUNYA UN 40% MÉS DEL CAP DE CREUS

31 de març del 2021

El projecte d’energia eòlica marina flotant passarà a situar el seu aerogenerador més proper a la costa dels 10km fins als 14km del Cap de Creus.
Aquesta mesura respon a la voluntat de minimitzar l’impacte visual del parc i és fruit del diàleg i consens mantingut els darrers dos mesos amb més de 200 persones de 30 entitats de l’Empordà.
Parc Tramuntana segueix treballant actualment en la definició del projecte de la mà amb el territori, sense haver iniciat cap tràmit oficial amb la Generalitat o l’Estat.

PARC TRAMUNTANA PUBLICA EL DOCUMENT INICIAL DEL PROJECTE

24 de març del 2021

El Document Inicial del Projecte (DIP) és un tràmit potestatiu i inicial, previ a la tramitació administrativa, que no reflecteix el disseny final i consolidat de Parc Tramuntana, ja que els promotors del projecte es troben en aquest moment en ple procés de diàleg amb el territori per a integrar interessos a la solució final a ser tramitada. El DIP exposa la informació disponible sobre l’emplaçament, la visió del projecte a nivell general i proposa alternatives al seu plantejament; i té per finalitat rebre indicacions per part de diferents entitats estatals, autonòmiques i locals sobre el procediment posterior d’avaluació ambiental i determinar el seu abast juntament amb l’Administració. Amb la publicació del DIP, Parc Tramuntana reforça el seu compromís amb la transparència sobre el projecte, i pretén facilitar la recollida de suggeriments per part de les diferents parts involucrades.

PARC TRAMUNTANA ÉS UN PROJECTE EN PROCÉS DE DEFINICIÓ I ESTÀ CONCEBUT COM A GENERADOR D’OPORTUNITATS PER A L’EMPORDÀ

26 de febrer del 2021

Davant les inquietuds sobre el projecte Parc Tramuntana expressades públicament aquest dijous pels ajuntaments de Cadaqués, Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, L’Escala i Torroella de Montgrí-l’Estartit, l’equip de Parc Tramuntana posa de manifest una relació de punts que ja ha traslladat als diferents agents del territori.

BLUEFLOAT ENERGY I SENER INICIEN LA FASE DE PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D’EÒLICA MARINA “PARC TRAMUNTANA” ALS DIFERENTS AGENTS DE L’EMPORDÀ

25 de gener del 2021

BlueFloat Energy, empresa de desenvolupament d’energia eòlica marina amb presència internacional, i SENER, grup d’enginyeria i tecnologia referent mundial en els sectors de l’energia, infraestructures, aeroespacial i naval, han iniciat avui a Roses (Girona) la fase de presentació del projecte d’eòlica marina “Parc Tramuntana” en una taula de diàleg amb els diferents agents de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà.