ACTUALITAT

PARC TRAMUNTANA PARTICIPA A LES JORNADES SOBRE RENOVABLES GIRONA

18 de juny del 2021

Parc Tramuntana ha participat en el debat públic sobre “El Turisme i l’Aposta per les Energies Renovables a Girona”, organitzat per la Taula Gironina de Turisme i la Cambra de Comerç de Girona aquest 17 de juny. Sergi Ametller ha intervingut en la taula de debat amb arguments tècnics a favor de les energies renovables, presentant el projecte i intercanviant punts de vista sobre el model energètic de les comarques gironines. La trobada ha reunit experts de diversos àmbits i ha comptat amb la participació de la nova Directora General d’Energia de la Generalitat, Assumpta Farran. Podreu consultar el detall de les intervencions al vídeo de la jornada, que trobareu al següent enllaç.

PARC TRAMUNTANA PARTICIPA EN LA TAULA DE DEBAT “RENOVABLES I TERRITORI”

07 de juny del 2021

El Parc Tramuntana, representat per Sergi Ametller, ha participat en la taula de debat “Renovables i Territori”, celebrada aquest dissabte 5 de juny a La Bisbal d’Empordà. La trobada, organitzada per la CUP de La Bisbal, ha reunit un panel d’experts de diversos àmbits, amb la finalitat de debatre sobre el futur de les energies renovables a l’Empordà i Catalunya. Es tracta d’un  pas més en el camí dediàleg amb el territori, pel qual Parc Tramuntana ha apostat des del primer moment, amb l’objectiu de desenvolupar un projecte consensuat i adaptat a les necessitats i característiques pròpies de la zona.

UNA NOVA ARMA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC FLOTARIA

17 de maig del 2021

“L’Agència Internacional de l’Energia […]estima que la industria de l’energia eòlica marina podria proveir onze vegades la demanda energètica mundial si s’aplica la tecnologia flotant. […]Molts analistes defensen que, per a combatre el canvi climàtic, serà indispensable alimentar tota la demanda, des dels cotxes fins a les fabriques, amb energia neta.” Stanley Reed, periodista del New York Times, expert en temes d’energia I sostenibilitat, ens explica com la tecnologia flotant ajudarà a canviar el futur de la producció energètica.

EL CERCLE D’ECONOMIA DEFENSA L’APOSTA PER LES ENERGIES RENOVABLES A CATALUNYA

06 de maig del 2021

En la seva última nota d’opinió, “Transició energètica, reconstrucció econòmica i nova governança”, l’associació cívica catalana destaca la importància del repte del canvi climàtic per al progrés econòmic i la cohesió social. En aquesta línia, llança un avís sobre l’actual bretxa que existeix a Catalunya entre els objectius fixats per la Llei de Canvi Climàtic del 2017 i la seva posició com a última comunitat autònoma en producció d’energies renovables. Per això, exigeix a les autoritats una aposta decidida per projectes sostenibles innovadors amb capacitat transformadora.

PARC TRAMUNTANA FA PÚBLIC UN CALENDARI INDICATIU DE DESENVOLUPAMENT I EXECUCIÓ DEL PROJECTE

23 de d’abril del 2021

D’acord amb les previsions, i mantenint la possibilitat d’ampliar els terminis estimats per tal d’afavorir el diàleg amb el territori, Parc Tramuntana iniciarà la tramitació administrativa del projecte durant el 2021, que s’allargarà, com a mínim, fins al 2023. Durant tot aquest temps, seguirem oberts a les propostes i suggeriments del territori, per tal d’incorporar-los al projecte. D’acord amb aquest mateix calendari indicatiu, un cop conclosa la fase de desenvolupament, la licitació i execució de les obres es perllongarà durant tres anys més, abans de la posada en funcionament l’any 2026.

ÉS VERITAT, LES TURBINES EÒLIQUES SON MONSTRUOSES. PERÒ HE APRÈS A ESTIMAR-LES

16 de d’abril del 2021

No tan sols m’he acostumat al parc eòlic; me l’he acabat mirant amb afecte. Rampion pot ésser certament una presència imponent, però és una presència positiva, un recordatori diari que s’està avançant pel camí del progrés, encara que aquest sigui lent, i que allà fora hi ha persones que busquen solucions […]. Quan miro les turbines, les veig com un element del territori, com una senyal d’esperança”. Us proposem la lectura de l’article d’Alice O’Keefe, columnista de The Guardian, autora y crítica literaria, sobre el parc eòlic marí de Rampion, situat davant la ciutat turística de Brighton, a la costa sud d’Angleterra.

PARC TRAMUNTANA MODIFICA LA SEVA UBICACIÓ INICIAL I S’ALLUNYA UN 40% MÉS DEL CAP DE CREUS

31 de març del 2021

El projecte d’energia eòlica marina flotant passarà a situar el seu aerogenerador més proper a la costa dels 10km fins als 14km del Cap de Creus.
Aquesta mesura respon a la voluntat de minimitzar l’impacte visual del parc i és fruit del diàleg i consens mantingut els darrers dos mesos amb més de 200 persones de 30 entitats de l’Empordà.
Parc Tramuntana segueix treballant actualment en la definició del projecte de la mà amb el territori, sense haver iniciat cap tràmit oficial amb la Generalitat o l’Estat.

PARC TRAMUNTANA PUBLICA EL DOCUMENT INICIAL DEL PROJECTE

24 de març del 2021

El Document Inicial del Projecte (DIP) és un tràmit potestatiu i inicial, previ a la tramitació administrativa, que no reflecteix el disseny final i consolidat de Parc Tramuntana, ja que els promotors del projecte es troben en aquest moment en ple procés de diàleg amb el territori per a integrar interessos a la solució final a ser tramitada. El DIP exposa la informació disponible sobre l’emplaçament, la visió del projecte a nivell general i proposa alternatives al seu plantejament; i té per finalitat rebre indicacions per part de diferents entitats estatals, autonòmiques i locals sobre el procediment posterior d’avaluació ambiental i determinar el seu abast juntament amb l’Administració. Amb la publicació del DIP, Parc Tramuntana reforça el seu compromís amb la transparència sobre el projecte, i pretén facilitar la recollida de suggeriments per part de les diferents parts involucrades.

PARC TRAMUNTANA ÉS UN PROJECTE EN PROCÉS DE DEFINICIÓ I ESTÀ CONCEBUT COM A GENERADOR D’OPORTUNITATS PER A L’EMPORDÀ

26 de febrer del 2021

Davant les inquietuds sobre el projecte Parc Tramuntana expressades públicament aquest dijous pels ajuntaments de Cadaqués, Roses, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, L’Escala i Torroella de Montgrí-l’Estartit, l’equip de Parc Tramuntana posa de manifest una relació de punts que ja ha traslladat als diferents agents del territori.

BLUEFLOAT ENERGY I SENER INICIEN LA FASE DE PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D’EÒLICA MARINA “PARC TRAMUNTANA” ALS DIFERENTS AGENTS DE L’EMPORDÀ

25 de gener del 2021

BlueFloat Energy, empresa de desenvolupament d’energia eòlica marina amb presència internacional, i SENER, grup d’enginyeria i tecnologia referent mundial en els sectors de l’energia, infraestructures, aeroespacial i naval, han iniciat avui a Roses (Girona) la fase de presentació del projecte d’eòlica marina “Parc Tramuntana” en una taula de diàleg amb els diferents agents de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà.