SOSTENIBILITAT MEDIAMBIENTAL

El projecte és totalment respectuós amb l’activitat pesquera i nàutica.

Ubicat en una zona de veda definida pel sector de la pesca, no interferirà en la seva pràctica professional i permetrà la navegació dins la mateixa zona del parc.

La seva tecnologia i sistema flotant no afecten l’ecosistema marí al no utilitzar estructures fixes cimentades al fons.

De fet, gràcies a elements innovadors com la implantació d’eco-estructures als flotadors, el parc contribuirà a la regeneració d’aquests ecosistemes i la seva biodiversitat.

ico-body1

El projecte és totalment respectuós amb les zones definides pels Parcs Naturals del Cap de Creus, dels Aiguamolls de l’Empordà, i del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, així com amb els corredors de cetacis i les vies migratòries d’aus.

ico-body2

Parc Tramuntana preveu donar suport a l’electrificació de les flotes pesqueres del territori, per reduir l’ús de combustibles fòssils i contribuir a la descarbonització d’indústries electrointensives com la del transport.

Gràcies a la seva ubicació s’evitarà l’ocupació de 3.500 hectàrees de territori, que són les que correspondrien a un hipotètic parc eòlic terrestre de les mateixes característiques, o de 5.500 hectàrees de plaques solars.

Gràcies a la generació d’energia neta i de km0 s’evitarà la construcció de noves línies de Molt Alta Tensió (MAT) entre plantes de generació llunyanes i els centres de consum de la zona.