SOSTENIBILITAT MEDIAMBIENTAL

Ubicat sobre una zona de veda i fora d’espais naturals protegits (ZEPA, LIC) i de vies migratòries d’avifauna i cetacis, Parc Tramuntana serà, a més, compatible amb l’activitat pesquera i nàutica.

Al llarg de la vida útil del parc, prevista inicialment per a 30 anys, s’evitarà l’emissió de fins a 16 milions de tones de CO2.

Parc Tramuntana també preveu aplicar mesures per millorar els ecosistemes i la biodiversitat de la zona.

L’eòlica marina flotant, en què els aerogeneradors no estan cimentats al fons marí sinó instal·lats sobre una plataforma flotant, és una tecnologia recolzada per organitzacions de referència internacional com Greenpeace, SEO Birdlife o el Fons Mundial per la Natura (WWF).

ico-body1

El projecte és totalment respectuós amb les zones definides pels Parcs Naturals del Cap de Creus, dels Aiguamolls de l’Empordà, i del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, així com amb els corredors de cetacis i les vies migratòries d’aus.

ico-body2

Parc Tramuntana preveu donar suport a l’electrificació de les flotes pesqueres del territori, per reduir l’ús de combustibles fòssils i contribuir a la descarbonització d’indústries electrointensives com la del transport.